Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel‘in de tutuklandığı “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” iddiasıyla yürütülen soruşturmada gazetemiz yazarı Murat Ağırel’in de aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklandı, 2 kişi için ise adli kontrol istendi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada gözaltına alınan gazeteci Murat Ağırel dahil 17 kişi adliyeye sevk edilmişti.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri 19 Ekim tarihi itibariyle tamamlandı, gözaltında bulunanlar sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
17 kişinin savcılıktaki ifade işlemleri saat 12.20 sıralarında başladı. İşlemlerin 5 ayrı savcı tarafından yürütüldüğü belirtildi.
Yazarımız Ağırel’in savcılık ifadesi ise saat 14.30 sıralarında alınmaya başladı. Ağırel’in ifadesi, saat 16.25’te tamamlandı.
Söz konusu soruşturmada 15 kişi tutuklama, 2 kişi ise adli kontrol talebiyle sevk edildi.
Yazarımız Murat Ağırel’in de tutuklamaya sevk edilen isimler arasında yer aldığı öğrenildi.
15 KİŞİ TUTUKLANDI
Tutuklamaya sevk edilen tüm isimlerin tutuklandığı bildirildi.
Tutuklananlar arasında yazarımız Murat Ağırel de bulunuyor.
Adli kontrol talebi ile sevk edilen 2 isme ise adli kontrol verildiği öğrenildi.
Gazetemiz yazarı Murat Ağırel’in henüz gözaltı süreci devam ettiği sırada, “tutuklamaya sevkinin düşünüldüğüne” dair savcılık bilgi notu ortaya çıkmıştı.
Ağırel’e yönelik gözaltı işlemi sırasında iktidara yakın ‘gazeteci’ Fuat Uğur’un sosyal medya hesabından paylaştığı savcılık bilgi notu gündem olmuş ve gazetemiz yazarı Barış Pehlivan sosyal medya hesabından Fuat Uğur’un söz konusu paylaşımını alıntılayıp “adam daha gözaltında, gözaltında! ifadesi bile alınmadan karar verilmiş, rezalete bakın lütfen” diyerek tepki göstermişti.
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pelivan, Ağırel’in tutuklandıktan sonraki sözünü aktardı.
Pehlivan şunları yazdı:
“Murat’ın tutuklandıktan sonraki sözü “Kızıma iyi bakın, size emanet” oldu.
Ada’nın gözyaşlarında boğulun!”
Tutuklanan isimler şu şekilde:
1-ÖMER SARIGÜL
2-ÖZGÜR BÖLÜKBAŞI
3-SADULLAH ERGÜN
4-SELİM DAŞDEMİR
5-VOLKAN ASLANBAŞ
6-ZEKAİ ERDEM
7-ZEKERİYA YASEMİN
8-AYLİN KOTİL
9-BAYRAM ÖZATA
10-CANER BAŞ
11-CAVİDAN TANRAH ARTUNER
12-CİHAN DURAK
13-CİHAT SALMAN
14-MURAT AĞIREL
15-MEHMET ALİ ASLAN
Adli kontrol kararı verilen isimler ise şu şekilde:
1-CEMİL VASKEN BARIN
2-UĞUR KURTULAN
Murat Ağırel’in gazeteci meslektaşları da adliyede bekleyişini sürdürdü

Emir Sarıgül hakkında da gözaltı kararı verilmişti. Soruşturması kapsamında Emir Sarıgül, önceki gün akşam saatlerinde avukatıyla birlikte mali şubeye gelerek teslim oldu.

SORUŞTURMA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, Almanya vatandaşı K.P. ve M.B. yurt içi ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarlı paranın aklanmasına yönelik işlemler gerçekleştirildiğini öne sürdü.
80 milyon Euro tutarında sözleşme düzenlendiğini, 100 milyon Euro tutarında havale işlemi yapıldığını, 1 milyar Euro tutarındaki bir fonun kamu gücü ve nüfuzu kullanılarak kredi yoluyla yurt dışına çıkarılmasının vaat edildiğini ve 1,5 milyon Euro tutarında tekne satışı gerçekleştirildiği ileri sürüldü.
NE OLMUŞTU?
Soruşturma kapsamında Emir Sarıgül, Ömer Sarıgül, Aylin Kotil, Volkan Aslanbaş, Cavidan Tanrah Artuner ve yazarımız Murat Ağırel hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Öte yandan YENİ Parti Milletvekili Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların ise ayrı değerlendirilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceği belirtilmişti.
16 Ekim Cuma günü Ömer Sarıgül, Aylin Kotil, Volkan Aslanbaş, Cavidan Tanrah Artuner ve yazarımız Murat Ağırel gözaltına alınmıştı.
Daha sonra yapılan operasyonlarla birlikte Caner Baş, Cihan Durak, Zekai Erdem, Cihat Salman, Selim Daşdemir, Özgür Bölükbaşı, Bayram Özata, Cemil Vasken Barın, Zekeriya Yasemin, Mehmet Ali Aslan, Sadullah Ergün, Uğur Kurtulan da gözaltına alınmıştı.
Kaynak: Cumhuriyet
