1. Haberler
  2. Köşe Yazıları
  3. YAP KAKANİ YAP KAKANİ!

YAP KAKANİ YAP KAKANİ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Örnek Resim

“Bir gece ansızın gelebiliriz” dedi, 10 milyon sığınmacı bize geldi.
CHP’li Belediyelerde PKK’lıları işe aldılar dedi, IŞİD’lilerin Türk Vatandaşı yapıldığı ortaya çıktı!
Yolsuzluğu bitireceğiz dedi, Bakanlar sürekli Türk Milletinin malına çöküyor!
De haydi, topla eşyalarını, topla…

Temel, kurttan kuştan börtü böcekten, gölgesinden bile korkan biridir!
Bir gece çok sıkışır, karısı Fadime’yi dürtüp uyandırır “Şışşşt Fadime, tez kalkasun kakam geldi, peni helaya götür yoksa donuma edeceğum!”
(Köylük yerlerde evin tuvaleti dışarda avluda olurdu. Temel’de yürek Selanik olduğu için, helaya bile yalnız gidemezdi!)
Fadime, Temel ile beraber avluya çıkar, Temel tuvalete girer! Korkusundan arada bir Fadime’ye seslenir; “Fadime orda misun” diye! Fadime “he burdayum, bekleyrum da” diye yanıt verir.
Rahatlayan Temel, çöktüğü yerden kafasını kaldırır ve tam tepesinde dolunayı görür! “Kız Fadime dolunayı görür misun! Bu dolunay tam da kervan basıp, soygun yapma zamanıdır da” deyince Fadime’nin tepesi atar;
“Ula herif, tek başına helaya gidemezsun, bana soygun dersin!
De haydi yap kakani, yap kakani! Üşidum daa…”

2006 yılında Facebook dünyaya açıldı. 2007 de Twitter küresel boyuta ulaştı. Amazon, Kindle ile e-kitap devrimini başlattı. En popüler sosyal çağrı sitesi Change.org kuruldu. Aynı yıl Linkedin, Skype ve Airbnb ortaya çıktı.
Bu arada öğrenen bir makine ve yapay zekayı birleştiren ilk bilişsel bilgisayar olan Watson, IBM tarafından New York’ta ilk özel amaçlı bilgisayar sistemi olarak tasarlandı.

Artık çipler milyonlarca bilgisayarı birbirine bağlayan yazılımları ve verileri saklayabiliyor. Hepsinin sanal olarak tek bir bilgisayarmış gibi bilgiyi belleklerine kaydedip depolayabiliyor.
Moore yasası sayesinde ortaya çıkan veri toplamını big dataya dönüştürüp analiz eden Hadoop adlı bir yazılım inovasyonu gerçekleşti. Hadoop, yapılanmış yapılanmamış tüm verileri değerlendirip, oluşan algoritmalardan anlam çıkarmayı sağladığı için çabuk yayıldı. Facebook, Twitter ve Linkedin hepsi Google destekli bu yazılım üzerine kuruldu. Günümüzde data analizi için ana işletim sistemi olmayı başardı. Dünya üzerinde tüm bilgilerin toplanmakta olduğu bulut bilişim insanlığı yeni bir boyuta taşıyor. On yıl içinde dünya üzerinde herkesin internete bağlı olacağı öngörülüyor.
Tabii ki demokratik ve çağdaş ülkelerde…

AKP Genel Başkanı, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) ödül töreninde yaptığı konuşmada aynen şunları söylemişti;
“İnternet kafeler vardı, şimdi iş ne yazık ki evlerde kurulur hale geldi! Artık internetler (!) eve yerleşti. Yani ZEHİR evin içine girmiş vaziyette. Şimdi bu tehlikeye karşı hocalarımız, anne babaları uyarmak durumunda.
Bu tehlikeden kurtulmamız lazım…”

Türkiye’yi 21 yıldır yöneten kafanın teknolojik gelişmeye bakış açısı maalesef böyle! Sanki engelleyebilecek gücü ve bilgisi varmış gibi…

Kız Fadime hala orda misun?
Nereye olacağum da? De haydi yap kakani, yap kakani…

Sağlık ve başarı dileklerimle

03 Aralık 2022
Rifat Serdaroğlu

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YAP KAKANİ YAP KAKANİ!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sonsöz Gazetesi | İlkeli Gazeteciliğin Yerel Öncüsü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin