Çekmeköy’deki boş bir arazide meydana gelen olayla ilgili olarak, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, araç içerisinde sürücü koltuğunda bulunan Finansal Kurumlar Birliği Başkanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Yedek Üyesi 46 yaşındaki Ali Emre Ballı’nın hayatını kaybettiğini belirledi.
Olay yerinde yapılan incelemede Ballı’nın tabancayla hayatını kaybettiği değerlendirildi. Olayla ilgili soruşturma açıldı ve geniş kapsamlı inceleme başlatıldı.
Fon soruşturmasında Ali Emre Ballı’nın yönetim kurulu başkanı olduğu Adil Katılım Bankası üzerinden adı geçmiş ve tüm mal varlığına tedbir getirilmişti.
Ali Emre Ballı, Mustafa Yazıcı
Mustafa Yazıcı’nın varlıklarına konulan tedbirin kaldırıldığı kararda Ballı’nın da adı yer almıştı.
Adil Katılım Bankası’nda AKP’li Hayati Yazıcı’nın oğlu Mustafa Yazıcı ile ortaklıkları vardı.
Mustafa Yazıcı ve babası AKP’li eski bakan Hayati Yazıcı
Ali Emre Ballı, 1980 yılında Mersin’de doğdu. Öğrenim hayatına Mersin’de başlayan Ballı, Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Bir süre teknoloji alanında özel sektörde çalışan Ali Emre Ballı, 2001 yılında girişimci olarak iş hayatına atılarak kendi şirketlerini kurdu.

Digital Katılım Bankası, finansman şirketi, elektronik para ve ödeme şirketi, teknoloji, alacak yönetimi ve varlık yönetimi şirketlerinde ortaklıkları bulunan Ali Emre Ballı, aynı zamanda Varlık Yönetim Şirketleri Sektör Başkanlığı ve Finansal Kurumlar Birliği Başkanlığı görevlerini sürdürdü.
