Türkiye’de yaşanan KAHRAMANMARAŞ merkezli deprem felaketinin ardından en büyük yıkımın yaşandığı HATAY’da ilginç bir olay yaşandı.
Kentte artan yağma olaylarının ardından bölgede yaşanan karmaşa sonucunda dayak yiyen depremzedeler, sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunarak yaşadıkları şiddete tepki gösterdiler.
Depremzede olduklarını söyleyen gençler, kentte ilaç aradıkları bir zamanda “yağmacı” oldukları sanıldığı için güvenlik güçleri tarafından öldüresiye dövüldüklerini anlattılar. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerdeki kişilerin kendileri olduğunu belirten depremzedeler, “Biz yağmacı değiliz,” dediler.
Gençler dövüldükten sonra ölüme terk edildiklerini söylediler.
Bugün Hatay’da “yağmacı” denilerek öldüresiye dövülen ve yağmacı olmadıkları ortaya çıkınca öylece ölüme terk edilen depremzede gençlerimiz… pic.twitter.com/SZqUvC4izX
— Solcu Gazete (@solcugazete) February 10, 2023
SONSÖZ GAZETESİ
Yorumlar kapalı.