Ankara Keçiören’de bulunan Katip Çelebi Lisesi’nde geçen pazartesi günü korkunç bir olay yaşandı. 10. sınıf öğrencilerinden E., arkadaşlarıyla ‘erik dalı’ diye bilinen şarkıyla dans ettiği bir videoyu sosyal medyada paylaştığı için Din Kültürü öğretmeninin baskı ve tehditlerine maruz kaldı.
Katip Çelebi Lisesi’nde 10. sınıf öğrencisi E., arkadaşlarıyla ‘erik dalı’ şarkısıyla dans ettiği bir videoyu sosyal medyada paylaştığı için Din Kültürü öğretmeninin baskı ve tehditlerine maruz kaldı. Onuruyla oynanan kız, aynı Din Kültürü öğretmeninin dersinde, kendisini sınıfın penceresinden atarak intihar etti.
Kendisini ailesine söylemekle tehdit eden öğretmen, genç kıza videoyu sildirdi ama durmadı, aileye durumu büyüte büyüte anlattı. Onuruyla oynanan kız, aynı Din Kültürü öğretmeninin dersinde, kendisini sınıfın penceresinden atarak intihar etti. Genç kızın yaşam mücadelesi bir gün sürebildi, yüksekten düşmesinin etkisiyle başına aldığı darbe yüzünden yaşamını yitirdi.
Tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin gözü önünde, okul bahçesinde yaşanan olayla ilgili sorumluları yargıya teslim etmek yerine, olayın üstünü kapatma yoluna giden okul yönetimi, öğrencileri susturdu ve dışarıya bilgi çıkmasını engelledi. Ama olay sonrasında genç kızın yaralı halde ambulansa bindirilirken çekilmiş görüntüleri vardı.
Öte yandan Ankara Valiliği, “Keçiören’deki bir lise öğrencisinin Erik Dalı türküsü eşliğinde video çektiği için öğretmeni ve okul idaresi tarafından baskı gördüğü ve intihar ettiği” iddiasının doğru olmadığını bildirdi.
Yorumlar kapalı.