Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’in Lübnan’ın güneyine saldırısında 10 kişi öldü

İsrail ordusu, hava saldırısının Hizbullah militanlarının kullandığı bir silah deposunu

İsrail ordusu, hava saldırısının Hizbullah militanlarının kullandığı bir silah deposunu hedef aldığını söyledi.

İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentinde bir konut binasına düzenlediği saldırıda ikisi çocuk yaklaşık 10 kişi öldü, beş kişi yaralandı.

NNA (National News Agenc) saldırıda hayatını kaybedenlerin tamamının Suriye vatandaşı olduğunu belirterek, saldırının kesin bilançosunun, hayatını kaybedenlerin kimliklerinin DNA testiyle belirlenmesinin ardından açıklanacağını kaydetti.

İsrail ordusu, hava saldırısının Hizbullah militanlarının kullandığı bir silah deposunu hedef aldığını söyledi.

Saldırı, Filistinli İslamcı grup Hamas ile İsrail arasında Doha’da Cuma günü ara verilen ve müzakerecilerin gelecek hafta tekrar bir araya gelmesi beklenen ateşkes görüşmelerinin ardından gerçekleşti.

Son haftalarda, Hizbullah’a atfedilen bir roket saldırısının İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’nde 12 çocuk ve genci öldürmesinin ardından bölgede gerginlikler tırmandı. İsrail, buna Beyrut’un banliyölerinde üst düzey bir Hizbullah komutanının öldürülmesiyle karşılık verdi.

Hizbullah, İsrail’e misillemede bulunacağına dair söz verirken, İran da Filistinli Hamas grubunun siyasi lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürülmesinin ardından aynı şeyi yaptı.