Hamas’ın askeri kanadı Tel Aviv’e füze saldırısı düzenleyerek alarm sirenlerini tetikledi. Daha önce Kassam Tugayları, savaşçılarının Jabalia kampında kimliği belirsiz sayıda İsrail askerini “öldürüp esir aldığını” açıklamıştı. İsrail ordusu ise iddiayı yalanladı.
Bu, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını yoğunlaştırdığı ve son 24 saatte 80’den fazla Filistinliyi öldürdüğü bir dönemde geldi.
70 uluslararası grup bölgede kıtlık ilan edilmesi çağrısında bulunurken, Mısır’dan gelen dört yardım kamyonu Karem Abu Salem (Kerem Şalom) geçiş noktasından Gazze’ye girdi. Mısır Kızılayı, insani kriz nedeniyle Pazar günü Gazze’ye 200’den fazla kamyonun girmesinin beklendiğini söyledi.
İsrail’in Gazze’ye yönelik savaşında 7 Ekim’den bu yana en az 35.984 Filistinli öldürüldü ve 80.643’e yakın kişi de yaralandı. İsrail’de Hamas’ın o tarihteki saldırısında ölenlerin sayısı 1.139’du ve düzinelercesi hâlâ esir tutuluyordu. (El Cezire)
Yorumlar kapalı.