1. Haberler
  2. Dünya
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Shancez ile görüştü, Gazze’ye dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Shancez ile görüştü, Gazze’ye dikkat çekti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Örnek Resim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi kapsamında bulunduğu İspanya’da Moncloa Sarayı’nda resmi törenle karşılandı. Erdoğan, İspanya Kralı 6’ncı Felipe ile buluştu. Görüşmede iki ülke ilişkileri, Gazze’deki son durum ve küresel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'da resmi törenle karşılandı

Bugün Türkiye-İspanya İş Forumu‘na katılan Erdoğan, daha sonra Moncloa Sarayı’nda resmi törenle karşılandı. Karşılama töreninin ardından İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile ikili ve heyetler arası görüşmeye geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'da resmi törenle karşılandı

AP’de İspanya’nın Gazze’deki barış çabalarına verdiği desteğin bir göstergesi olarak geçen hafta Birleşmiş Milletler mahkemesinden Güney Afrika’nın İsrail’i Gazze’de soykırım yapmakla suçlayan davasına katılmak için izin istediği ifade edildi. Haberde ayrıca iki ülkenin arasındaki ticaretin 27 milyar dolara çıkartılacağı işaret edildi.

İspanya’nın Ukrayna’ya göndermeyi planladığı Patriot füzelerini manşete taşıyan Euronews, füzelerin Kiev’e gönderilmeyeceğini okuyucularına aktarıldı. Euronews aynı haberinde iki ülkenin gemi üretimi konusunda ortak çalışacağını belirtti. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İspanya’nın Gazze tutumu nedeniyle Pedro Sanchez’i alkışladığı söylendi.

ABD merkezli HuffPost da Türkiye ve İspanya’nın ortak gemi çalışmasına odakladı. HuffPost haberinde, Türkiye ve İspanya’nın ekonomik, siyasi ve ticaret anlaşmalarını önümüzdeki yıllarda daha da artacağını yazdı. ABD merkezli medya kuruluşu HuffPost, ayrıca İspanyol medyasından El Economista’ya dayandırdığı haberinde, İspanya’daki Cádiz tersanesinde amfibi gemi üretimi yapılacağı ve teknoloji transferinin gerçekleşeceği haberi ile “Türkiye, koltuğunun altındaki uçak gemisiyle İspanya’dan ayrıldı” başlığı yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Shancez ile görüştü, Gazze’ye dikkat çekti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin