1. Haberler
  2. Öne Çıkan
  3. HABLEMİTOĞLU davasında sanıklar ifade vermeye devam ediyor

HABLEMİTOĞLU davasında sanıklar ifade vermeye devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Örnek Resim

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu‘nun öldürülmesine ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada tanıkların dinlenmesine devam edildi. Akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun Ankara’da 18 Aralık 2002’de evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin davada, tutuksuz 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen’in de firari sanık olduğu davanın duruşması, Ankara 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, sanıklar Levent Göktaş, Aydın Köstem, Mehmet Narin, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu katılırken eski istihbaratçı Enver Altaylı ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Tanık olarak dinlenen T.D., kendisinin de Muhabere Arama Kurtarma’da (MAK) görev aldığını bu nedenle Ahmet Tarkan Mumcuoğlu’nu, Fikret Emek’i, Mehmet Narin’i ve Levent Göktaş’ı tanıdığını söyledi.

Akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesini basından bildiğini belirten T.D., “Kendisini Türk milliyetçisi, aydın, kitapları olan, tartışma programlarına çıkan biri olarak biliyorum. Özel kuvvetlerde böyle bir yapılanma hiç görmedim. Özel kuvvetler, devletin bir birimidir” dedi.

Nuri Gökhan Bozkır’ın yazdığı mektubun tamamen kurgu olduğunu düşündüğünü söyleyen tanık T.D., “Bozkır, subay olmaması gereken ve kişilik bozukluğu, disiplin sorunu olan birisiydi. Bozkır kişisel olarak husumetli olduğunu düşündüğüm için bu kişilerin isimlerini verdi diye düşünüyorum” şeklinde beyanda bulundu.

Eymir Gölü’ne cuma günleri koşu için gidildiğini aktaran tanık T.D, “Gölde poşet verme, göle bir silah atma olayı hiç görmedim. Mumcuoğlu, kahraman cesur örnek aldığım bir subaydır. Göktaş’ın veya Necip Hablemitoğlu’nun MİT müsteşarı olacağı yönünde herhangi bir şey duymadım” dedi.

Tanık B.K., emekli albay olduğunu ve mesleğe 1997 yılında başladığını aktardı. Nuri Gökhan Bozkır’ı tanıdığını belirten tanık B.K., “Bozkır’ı sevmem, husumetimiz vardır. Hablemitoğlu’nu da tanırım. Kendisi bizim için kahramandı. Hepimiz kitaplarını okurduk. Her zaman olumlu şekilde aramızda konuşurduk. Olumsuz bir şey konuşma hiç geçmedi, böyle bir şey mümkün değil. Söz konusu mektup Bozkır’ın uydurduğu bir şey diye düşünüyorum. Bütün çalışanlar benim dönemimde yasalara riayet eden kişilerdi bu nedenle böyle bir oluşumun olmasını pek mümkün görmüyorum. Bozkır’ın anlattığı her şey bir hikayeden ibarettir. Sivil bir kişiyi hiç takip etmedim” şeklinde ifade verdi.

Sanık Tarkan Mumcuoğlu’nın eşi Zeynep Mumcuoğlu, tanıklık yaparak şunları söyledi:

“Fikret Emek ve Levent Göktaş’ı tanıyorum. Eşim Kazakistana gittikten sonra Emek’in eşimin komutanı olduğunu öğrendim. Göktaş’ın da ailesini komşu olduğumuz için tanıyorum. Söz konusu cinayeti sadece haberlerden biliyorum. Eşim Kazakistana göreve gittiğinde 6 ay kaldı ve bu süreçte hiç Türkiye’ye gelmedi. O dönemde eşimle internetten yazışırdık. Her gece 12 gibi görüştürdük zaman zaman kısa aramalar da yapardı. Ben de hiç eşimin yanına gitmedim.”

Avukat ve tanık beyanlarının ardından duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi. (DHA)

Önceki gün ifade veren Hablemitoğlu davası tanığı H.Ş.: Nuri Gökhan Bozkır, ‘Devlet beni sildi’ dedi

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin olarak görülen davada dinlenen tanık H.Ş., cinayet zanlısı Nuri Gökhan Bozkır’ın “Devlet beni sildi” dediğini kayda geçirdi.

Nuri Gökhan Bozkır

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin firari FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile emekli albay Levent Göktaş’ın da arasında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı dava, tanık beyanlarının dinlenmesiylşe devam ediyor.

Önceki gün 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanıklar eski askerler Levent Göktaş, Aydın Köstem, Mehmet Narin, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ile eski istihbaratçı Enver Altaylı katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen E.E, 1999 ile 2013 yılları arasında Hablemitoğlu’nun hayatını kaybettiği mahalleye yakın konumda olan, ABD’li vatandaşların yaşadığı lojmanın güvenliğinden sorumlu olduğunu belirtti. Tanık E.E, olayın yaşandığı günün iki gün öncesinde orada olduklarını ve arabada oturduklarını söyleyerek, “Araç içerisinden ABD vatandaşlarının güvenliği için gözlemleme timinde çalışıyor, gözlemcilik yapıyordum. Üç günde bir gün orada oluyordum, çalışma saatlerim öyleydi” diye konuştu.

Nöbet esnasında şüpheli bir duruma rastlamadıklarını anlatan tanık E.E.: “Öğlen saatlerinde araç içerisinde oturup müzik dinliyorduk. Bir bayan geldi, ben gelenin Hablemitoğlu’nun eşi olduğunu bilmiyordum. Aracının üstünü kar kaplamıştı, onu temizledi. Olay yerinden ayrıldı. O tarihlerde şüpheli bir olayımız olmadı. Bir şey olursa biz rapor ederdik. Nöbet esnasında şüpheli bir araç veya şahıs görmedik” dedi.

Aynı aracın, aynı yerden ikinci kez geçtiğini görünce rapor yazdıklarını ve sarımsı eski model bir aracı takibe aldıklarını belirten tanık E.E, “Ben aracın içerisindeki şahsı tam görmedim de aracı gördüm. Araçta tek kişiydi. Plakayı alamadım. Her 10 dakikada bir iki kez geçti, raporumda sadece bunu belirtmiştim” diye konuştu. Tanık E.E, yaşanan olaydan hiçbir şekilde haberi olmadığını, akşam polis eşliğinde evden alındığını ve bu şekilde durumu öğrendiğini ifade etti. Sanık avukatı, tanık E.E’den şüphelinin o döneme ait çizilmiş robot resimlerini göstererek teşhis etmesini isterken, tanık hatırlayamadığını belirtti.

Tanık H.Ş. ise sanık Nuri Gökhan Bozkır’ı tanıdığını söyleyerek, Necip Hablemitoğlu’nun vefat haberini televizyondan gördüğünü ifade etti.

Sanık Bozkır’ın abisine borç verdiğini ancak parasını geri alamadığını aktaran tanık H.Ş, “Biz bu şahsı bulduk dövdük. Bu netice sonrası bir daha da görüşmedik. Bozkır, Hablemitoğlu olayından sonra galiba ihraç edildi. Bir kez görüştük, iş arayan arkadaşım vardı. Çevresi geniş diye Bozkır’ı aradım. ‘Devlet beni sildi’ dedi. Bir daha da görüşmedik” ifadelerini kullandı.

Sanık Bozkır’ın kendisinden kamyonet istediğini söyleyen tanık H.Ş, nedenini sorduğunda Bozkır’ın “Vatan haini var, onun evini izleyeceğiz” dediğini öne sürdü.

Hablemitoğlu’nun yaşadığı apartmanın yan binasında apartman görevlisi olduğunu belirten tanık Ö.Y. de sanıklardan hiçbirini tanımadığını söyledi.

Olay günü apartman sakinlerinden birisinin polis sireni duyduğunu söylemesi üzerine aşağı indiğini anlatan Ö.Y, beyanlarına şöyle devam etti:

“İndiğimde kalabalık gördüm. Çöp atmaya çıktığım esnada kimseyi görmedim. Farkında değildim. Apartman sakinleri ve polis dışında hiçbir şey görmedim. Hatırladığım kadarıyla birisi silah sesi duyup duymadığımı sordu. Ben de ‘duymadım’ dedim. Başka bir diyalog olmadı. Yüzüne bakmadım.”

Tanık beyanlarının ardından duruşmaya, yarın devam edilmek üzere ara verildi. (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HABLEMİTOĞLU davasında sanıklar ifade vermeye devam ediyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sonsöz Gazetesi | İlkeli Gazeteciliğin Yerel Öncüsü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin