CHP’li Etimesgut Belediyesi’ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Erdal BEŞİKÇİOĞLU dahil 40 kişi tutuklandı.
Etimesgut Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 30 Temmuz’da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 55 kişinin emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadeleri alındı.
Savcılık, aralarında Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun da bulunduğu 44 kişiyi tutuklama, 10 kişiyi ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Bir kişinin ise hastanede tedavi altında olduğu öğrenildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, sorguların ardından Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun da aralarında bulunduğu 40 kişinin tutuklanmasına karar verdi.
“Rüşvet”, “irtikap”, “ihaleye fesat karıştırma” ve “edimin ifasına fesat karıştırma” suçlamalarıyla başlatılan soruşturma neticesinde, hakkında tutuklama istenen 4 kişiye ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi.
