Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BRICS zirvesi bildirisinde Orta Doğu’da itidal çağrısı yapıldı, Şi Cinping egemenlik ihlallerini kınadı…

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping egemenlik ihlallerini kınadı!

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping egemenlik ihlallerini kınadı!

BRICS ülkelerinin gelişmekte olan ekonomileri, Orta Doğu’da azami itidal çağrısında bulunan ortak bir bildiri yayınladı.

BRICS liderleri, 2 günlük zirvelerine Cumartesi günü Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de başladı. Konferansın ilk gününde kabul edilen bildiri, ülkeleri durumu daha da kötüleştirebilecek eylemlerden kaçınmaya da çağırıyor. Liderler, bölgede kalıcı barış, güvenlik ve istikrara katkıda bulunacak uzun vadeli bir anlayışa ulaşmak için daha fazla diyalog ve diplomasi çağrısında bulundular.

Kaynaklara göre, İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer ülkeler, Ortadoğu‘daki durumla ilgili görüşmeler sırasında anlaşmazlık içindeydi.

Bildirinin metninin perde arkası koordinasyonla son haline getirildiği ve belgede Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in açıkça adlandırılmadığı belirtiliyor.

Şi, BRICS konuşmasında egemenlik ihlallerini kınadı!

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, BRICS grubunun zirvesinde egemenliğin herhangi bir şekilde ihlal edilmesine karşı olduğunu ifade ederek, İran’ı çevreleyen durumla ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve diğer ülkelere üstü kapalı bir uyarıda bulundu.

Şi, bu açıklamayı Cumartesi günü Hindistan’da başlayan toplantıdaki konuşması sırasında yaptı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Şi’nin Küresel Güney’in hızla güçlendiğini ve çok kutuplu bir dünyaya doğru gidişin durdurulamaz olduğunu söylediğini aktardı.

Bakanlığın açıklamasına göre Şi Cinping, bu arada tek taraflılık ve güç politikalarının karşıt akımlarının yükselişte olduğunu, çok taraflılığın ve uluslararası düzenin baskı altında kaldığını sözlerine ekledi.

Şi, BRICS ülkelerinin diğer ülkelerin egemenliğinin ihlalini ve iç işlerine müdahaleyi reddetmesi gerektiğini ve Çin’in Ortadoğu’ya barış ve huzur getirmede BRICS üyesi ülkelerle birlikte üzerine düşen rolü oynayacağını söyledi.