İsrail’in son saldırılarından bu yana güneydeki Han Yunus’ta en az 121 Filistinli öldürüldü, yüzlercesi yaralandı ve yaklaşık 150 bin kişi 24 saat içinde göç etmek zorunda kaldı.
İsrail Başbakanı Netanyahu‘nun ABD Kongresi’nde yapacağı konuşmada, Gazze’ye yönelik yıkıcı savaş ve esirlerin serbest bırakılması için bir ateşkes anlaşmasına varılamaması nedeniyle artan öfke nedeniyle protestolar bekleniyor.
Save the Children, Güney Han Yunus’ta bir günde öldürülen onlarca kişi arasında en az 24 çocuğun da bulunduğunu belirterek, “Filistinli çocuklara yönelik amansız ve orantısız şiddete öfke duyuyoruz” dedi.
İsrail’in Gazze’ye yönelik savaşında en az 39.145 kişi öldü ve 90.257 kişi yaralandı. 7 Ekim’de Hamas liderliğindeki saldırılarda İsrail’deki ölü sayısının 1.139 olduğu tahmin ediliyor ve düzinelerce kişi hala Gazze’de esir tutuluyor. (El Cezire)
Yorumlar kapalı.