Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Brezilya Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Lula’nın karşısına Amerikancı Bolsonaro’nun oğlu çıktı!

Brezilya’da mevcut Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile eski

Brezilya’da mevcut Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile eski Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro’nun en büyük oğlu arasında yapılacak başkanlık seçiminin Pazar günü oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Seçimlerin ilk turu Pazar sabahı başlayacak. Lula’nın mevcut görev süresi yakın gelecekte sona erecek.

Başkanlık için 13 aday yarışıyor

Perşembe günü yayınlanan bir kamuoyu yoklaması, katılımcıların % 42‘sinin Lula’yı, % 38′inin ise sağcı Flavio Bolsonaro’yu desteklediğini gösteriyor.

Lula da Silva, güvenlik güçlerini hedef aldı: Bazıları göstericilerle  işbirliği yaptı - Son Dakika Türkiye Haberleri | Cumhuriyet

A look ahead to election day in Brazil's polarized presidential race - Los  Angeles TimesA look ahead to election day in Brazil's polarized presidential race - Los  Angeles TimesA look ahead to election day in Brazil's polarized presidential race - Los  Angeles TimesLula, ücret eşitsizliklerinin düzeltilmesini ve süper güçlerin Brezilya’nın iç işlerine müdahale etmesine izin vermeden ulusal egemenliğin korunmasını destekliyor.

Flavio Bolsonaro vergi indirimleri ve daha güçlü güvenlik önlemleri için baskı yapıyor. Brezilya’nın, uyuşturucuyla mücadelede ikili işbirliğini artırması yönünde çağrıda bulunan ABD Başkanı Donald Trump yönetimiyle aynı doğrultuda hareket etmesini istiyor.Brazil’s ex-president Lula holds lead over Bolsonaro: Poll

Kolombiya ve Peru’da başkanlık seçimlerini kazanan sağcılar, Trump yönetiminin Batı Yarımküre’ye öncelik vermesiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkilerini derinleştiriyorlar.

Brezilya’da sağcı bir adayın başkanlık seçimini kazanması durumunda, bu zafer Trump yönetiminin Güney Amerika’daki etkisini genişletmesine yardımcı olabilir.

Oy sayımı, Pazar akşamı sandıklar kapandıktan hemen sonra başlayacak. İlk turda hiçbir aday oyların çoğunluğunu alamazsa, en çok oyu alan iki aday arasında 25 Ekim’de ikinci tur seçim yapılacak.

Brazil’s ex-president Lula holds lead over Bolsonaro: Poll