Hüseyin Şuekinci’nin hazırlayıp sunduğu Spor Hikâyeleri’nin bu haftaki konuğu, teknik direktör Sertaç Olcayto oldu.
Sporcu bir aileden gelen deneyimli teknik adam Sertaç Olcayto, ilkokul yıllarından başlayarak sporun birçok dalında mücadele ettiğini, bunun hem zihinsel hem de fiziksel gelişiminde önemli katkılarının olduğunu söyledi. Uzun yıllar profesyonel futbol oynayan Olcayto, Galatasaray ve Fenerbahçe formalarını da giymiş bir isim.
KANSERİ YENMEMDE SPORUN KATKISI BÜYÜK
Sporun hayatının her döneminde faydasını gördüğünü vurgulayan Olcayto, “80 darbesi öncesinde öğrenci olaylarından, spor vesilesiyle uzak kaldım. Hem lenf hem de ilik kanserini atlatmamda da sporcu geçmişimin etkili olduğunu düşünüyorum. Yiyecek ekmeğimiz varmış.” ifadelerini kullandı.
İDEALİSTLER TÜRKİYE’DE SEVİLMİYOR
İdealist insanların sevilmediğini belirten Sertaç Olcayto, “İdeal kaliteyi getirir, çalışmayı, hırsı, disiplini getirir. İdealist insanların ana temalarından biri şekillenmiş olmalarıdır bence. Karakterleri oturmuştur. İdealist insanlar sisteme uymadığı için sistem diyor ki, ‘idealist olarak kal ama hiçbir şey yapma’. Düşünen insanlara Türkiye’de gereken değer verilmiyor. Ülkenin bu halde olmasının en önemli nedeni de vasıfsız yöneticilerdir.” dedi.
KARTAL İDMANYURDU HER YÖNÜYLE ÖRNEK BİR TAKIM OLACAK
Yaklaşık bir yıl önce kurulan Kartal İdman Yurdu ile anlaşan Olcayto, burada atılacak adımlardan söz ederek, “Yöneticilerimizle sürekli kafa yoruyoruz. Pandemi sonrası yeni bir takım yaratmak, her şeyiyle örnek bir takım yaratmak amacıyla kolları sıvadık. Farklı yaş kategorilerinde akademiler kurulacak, 6 yaşından itibaren çocukları bünyemize katacağız. Hem teorik hem de sportif eğitimler vereceğiz. Çocuklara sadece futbolu öğretmeyeceğiz, karakterli bireyler olmaları için de gayret göstereceğiz. Sporda iyi bir alt yapı, uzun vadede memlekete de fayda sağlar.” diye konuştu.
ÇOCUKLARA KÜÇÜK YAŞTAN DÜŞÜNMEYİ ÖĞRETMELİYİZ
Sertaç Olcayto, son olarak çocuklara küçük yaşlardan itibaren düşünmeyi öğretmenin önemine değinerek, “Düşünmeyi öğretmenin kuralları var. Bunu oyunla da yapabilirsiniz, kitapla da. Çocuk mutlaka alır. Aklını geliştirirken sporla da fiziki gelişimini sağlamlaştırdığımızda, gençlerimiz geleceğe daha emin adımlarla yürür. Çocuk bu memleketin en önemli değeridir. Bu nedenle yıllardır, tüm bilgimi, birikimi altyapılar için kullandım. Bundan sonra da kullanmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.