Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kayseri’de SF-260D tipi bir eğitim uçağının kaza kırıma uğradığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağının henüz bilinmeyen nedenle kaza kırıma uğradığı belirtildi.
MSB tarafından yapılan açıklamada, 2 pilotun şehit olduğu bildirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Kayseri’de eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Hava Pilot albaylar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen için taziye mesajı yayımladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kayseri’deki 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından havalanan eğitim uçağının henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza kırıma uğraması sonucu iki pilotun şehit olduğu bildirildi.
Olayın meydana geliş sebebinin kaza kırım ekibinin incelemesi ve idari tahkikatın sonucunda açıklığa kavuşacağı kaydedildi.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise “Kahraman silah arkadaşlarımız 4 Haziran’da şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” açıklamasını yaptı.
Yetkililer, şehidin Tepebaşı ilçesi Şeker Mahallesi’nde yaşayan babası Mehmet Yüksel Özen‘in evine gelerek, şehadet haberini verdi. Acı haberi alan şehidin yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. Komşuları, baba Mehmet Yüksel Özen ve yakınlarına taziyelerini iletti, babaevinin bulunduğu binaya Türk bayrağı asıldı.

Şehidin annesi Zarife Özen’in 1978 yılında vefat ettiği, İzmir’de 9 yaşındaki kızıyla ikamet eden eşi Şeyma Özen’e de şehadet haberinin verildiği öğrenildi.
Şehit olan Pilot Albay Uğur Yıldız‘ın acı haberi de İzmir’deki evine ulaştı. Yetkililer, şehidin Çiğli ilçesi Ataşehir Mahallesi’ndeki evine gelerek, ailesine şehadet haberini verdi.
Şehidin evine Türk bayrağı asıldı, binanın önüne taziye çadırı kuruldu.
Şehit Pilot Albay Yıldız‘ın cenazesinin yarın İzmir’de defnedilmesinin planlandığı öğrenildi.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı uçak kazasına ilişkin soruşturma başlattı
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, iki pilotun şehit olduğu kazaya ilişkin soruşturma başlattı.
Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi’nde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağın düşmesine ilişkin adli tıp uzmanlarının olay yerinde incelemeleri sürüyor.
Kazı kırım ekibinin de olay yerinde teknik çalışması devam ediyor.
Milli Savunma Bakanlığı, Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağının kaza kırıma uğradığını, iki pilotun şehit olduğunu açıklamıştı.



















Yorumlar kapalı.