1. Haberler
  2. KÖŞE YAZISI
  3. Rifat SERDAROĞLU’ndan TBMM Başkanlığı’na: Uyarıyoruz! TBMM’nin Yeni Anayasa yapma yetkisi yoktur!

Rifat SERDAROĞLU’ndan TBMM Başkanlığı’na: Uyarıyoruz! TBMM’nin Yeni Anayasa yapma yetkisi yoktur!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Örnek Resim

TBMM BAŞKANLIĞINA
ANKARA

Konu; Yeni Anayasa ve TBMM Yetkileri Hakkında

Sayın Başkan,
DOĞRU Parti Kurucu Genel Başkanı, 50. Hükümette Sağlık Bakanı,
55. Hükümette Devlet Bakanı olarak yılları kapsayan deneyimlerimiz sonucu elde ettiğimiz görüşlerimizi size iletmeye ve Türk Tarihine, Başkanlığınız sırasında TBMM’NİN “Anayasa İhlal Suçu” işlemiş bir dönem olarak geçmesini engellemek ve uyarmak için yazıyoruz.

Sayın Başkan,
TBMM, 23 Nisan 1920’de Osmanlı Devletinin İtilaf Devletlerince işgaline ve Meclis-i Mebusan’ın İstanbul’un işgalinin ardından kapatılmasına direniş göstermek üzere kurulmuştur. Sonra, Türk Milletinin “Kurtuluş Savaşını” yönetmiş, GAZİ unvanına sahip, ilk ve son KURUCU MECLİSİMİZDİR.
Çünkü 1921 ve 1924 Anayasalarından önce KURUCU İKTİDARI bağlayan bir Anayasamız YOKTUR. Asli Kurucu iktidar, yeni bir Anayasayı yaparken, eski bir Anayasayı yıkmadan, hukuk boşluğunu doldurmak için YENİ ANAYASA yapmıştır.

1921 Anayasası yapılırken, henüz Cumhuriyet ilan edilmemiş, Saltanat ve Hilafet kaldırılmamış, Türk Milleti yok sayılmış, Laiklik İlkesi yok, Resmi Dil TÜRKÇE yok, Ulus Devlet-Üniter Yapı yok, Türk Devletini Kurucu Değerleri ve Atatürk İlkeleri yok!
Bu sebepten 1921 Anayasası yürümemiş ve Kurucu Meclis tarafından1924 Anayasası kabul edilmiştir. 

TBMM’NİN asli görevi Yürütmeyi denetlemek ve Yasama erkini kullanmaktır.
“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi, TBMM’nin varoluşunun temel dayanağını oluşturur.

Şu an ki TBMM “Tali Kurucu bir Meclistir.”
TBMM’nin Anayasa’da değişiklik yapma yetkisi elbette ki vardır.
Bu yetki, Anayasanın Başlangıç bölümünde yer alan anlayışla ve Anayasal bütünlüğe uygun olarak hareket etmek ve ancak bu çerçeve içerisinde  Anayasada değişiklik yapabilme ile sınırlıdır ve bu çerçevede meşruiyet kazanır.

Sayın Başkan,
Aşağıda belirttiğimiz Anayasal Gerekçelerle 28. Dönem TBMM ancak Anayasa da değişiklik yapabilir. YENİ ANAYASA yapamaz. Yapmaya kalkarsa, yetki aşımı yönünden suç olan bu durum, milletvekillerin meşruiyetini sorgulanır hale getirir ve CEBİR KULLANARAK Anayasayı değiştirmeye teşebbüsten yargılama durumu ortaya çıkar!

Bu girişime karşı çıkmak MEŞRUDUR, GEREKLİDİR ve VATANSEVERLİKTİR.

1)28. Dönem Meclisi, BARAJ UYGULANARAK seçilmiştir. Toplumun tamamını temsil edemez.
2)Baraj uygulanarak seçilen bu Meclisin “Yeni Anayasa” yapacağı seçimden önce halka bildirilmemiştir.
3) 28. Dönem Meclisi Milletvekilleri, mevcut Anayasaya BAĞLI KALACAKLARINA Türk Milleti ve Türk Tarihi önünde namus ve şerefleri üzerine yemin etmişlerdir.
4) 28. Dönem Meclisi, Asli Kurucu Meclis değildir. Tali Kurucu Meclistir.Bu nedenle YENİ BİR ANAYASA YAPMA YETKİSİ YOKTUR.
5) Anayasanın 6. Maddesinde yer alan “Hiçbir kimse veya organ, kaynağını Anayasa’dan almayan bir Devlet Yetkisini kullanamaz” ifadesiyle yasama organı olan TBMM’nin, kendisinin yasal dayanağı olan Anayasa’nın bütününü veya temel ilkelerini reddederek yeni bir Anayasa yapma yetkisi yoktur.
6)Anayasaya bağlılık yemini eden milletvekili veya partilerin bu girişimlerde bulunması, yetki aşımı yönünden suç olan bu durum, milletvekillerin meşruiyetini sorgulanır hale getirir ve cebir kullanarak Anayasayı değiştirmeye teşebbüsten yargılanma durumu ortaya çıkar…

Ayrıca, 1982 Anayasası mevcut iktidar tarafından 12 kez ve 134 maddesi değiştirilmiş bir Anayasadır. İktidarın Genel Başkanı, Anayasanın hiçbir kuralına ve AYM Kararlarına uymamaktadır.
Mevcut Anayasanın demokratik kurallarının tamamı bu iktidar tarafından yok edilmiştir.

Sayın Başkan;
Sizin sonradan katıldığınız AKP’de parti içi demokrasinin kırıntısı olmadığını, iktidarın yolsuzluklarla anıldığını en iyi bilen kişi sizsiniz. Türk Milletine söylediğiniz ve tarihe geçmiş bir sözünüz var: “Bunlar (yani AKP’liler) iktidara HARUN olmak için geldiler fakat KARUN (Çok ama çok zengin) oldular!” 

Ahlaki yönden bu kadar ağır bir şekilde suçladığınız bir iktidarın YENİ ANAYASA yapacağım diye, TEOKRATİK ve BÖLÜCÜ bir Anayasa ile, ülkemizin rejimini bir daha değiştirilmesine izin vermeyeceğinizi umuyoruz.
Eğer buna izin verirseniz, hukuk diliyle MUTLAK BUTLAN ile damgalanmış bir Anayasa olur. Yani yoklukla malul bir Anayasa yapama suçuna ortak olmuş olursunuz.

Sonuç;
Başkanlığınızın Milletvekillerine görev ve yetkilerini hatırlatmasını, yetki aşımı yapmamaları konusunda uyarmasını ve sonuçtan tarafımıza bilgi verilmesini saygılarımızla arz ederiz. 02 06 2025

Rifat Serdaroğlu
DOĞRU Parti Kurucu Genel Başkanı
50. Hükümet Sağlık Bakanı
55. Hükümet Devlet Bakanı

Adres; Cemal Nadir Sokak No 20 Çankaya/ANKARA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rifat SERDAROĞLU’ndan TBMM Başkanlığı’na: Uyarıyoruz! TBMM’nin Yeni Anayasa yapma yetkisi yoktur!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin