PKK kurucusu, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın çağrısına Kandil’den gelen açıklamada, “Bugünden geçerli olmak üzere ateşkes ilan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ekim ayında yaptığı çağrının ardından yeniden çözüm süreci olarak adlandırılan süreçte DEM Parti heyeti, İmralı adasında bulunan teröristbaşı Apo ile görüşmeler gerçekleştirdi. Heyet, geçtiğimiz günlerde üçüncü kez PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştü.

Abdullah Öcalan’ın çağrısı
Heyet, İmralı’da Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmenin ardından İstanbul’da düzenledikleri basın toplantısında Öcalan’ın mesajını kamuoyuyla paylaştı.
Abdullah Öcalan’ın bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına yaptığı çağrıda öne çıkan maddeler:
Silah bırakma çağrısı yapıyorum, bu çağrının tarihi sorumluluğunu üstleniyorum.
PKK’yı kongresini toplamaya ve kendini feshetme kararı almaya çağırıyorum.
Tüm gruplar silahlarını bırakmalı ve PKK kendisini lağvetmeli.
Öcalan’ın “Tüm gruplar silahlarını bırakmalı ve PKK kendisini lağvetmeli” çağrısına Kandil’den cevap geldi. PKK terör örgütünün yürütme komitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

