1. Haberler
  2. ÖNE ÇIKAN
  3. Sosyal medyada boykot çağrısına soruşturma! CHP boykot listesini güncelledi…

Sosyal medyada boykot çağrısına soruşturma! CHP boykot listesini güncelledi…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Örnek Resim

CHP, medya ve şirketlere yönelik boykot listesini yeniledi. Güncellenen listede Anadolu Ajansı (AA) ve DBL Entertainment da yer aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 24 Mart’ta yaptığı açıklamada, tüketici gücünü kullanarak boykot başlattıklarını duyurmuştu. Saraçhane mitinglerini görmezden gelen medya kuruluşları ve bağlantılı şirketlerin öncelikli olacağını belirten Özel, boykot listesini ilan etmişti.

CHP, listeyi ilk olarak “boykotyap.com” adresi üzerinden yayımladı ancak site kısa süre içinde erişime kapatıldı. Ardından “boykotyap.net” adıyla yeni bir platform oluşturuldu, ancak bu site de yalnızca beş gün aktif kaldı. Son olarak, “boykotyap.org” adresi üzerinden liste yeniden erişime açıldı ve güncellendi.

CHP’nin boykot listesine son olarak, Anadolu Ajansı (AA) ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren DBL Entertainment’ın da dahil edildi.

CHP’nin güncel listesi şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel bazı şirketler için boykot çağrısında bulunmuştu.

Öğrencilerden 2 Nisan’da kapsamlı alışveriş boykotu

Boykot çağrısını bir adım ileriye taşıyan üniversite öğrencileri ise aldıkları kararla 2 Nisan’da kapsamlı bir alışveriş boykotu gerçekleştireceklerini duyurdu. Türkiye’nin farklı illerindeki öğrenciler, “Ekonomik gücümüzü kullanıyoruz ve bir günlük ekonomik boykot yapıyoruz” diyerek bu eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

Öğrencilerden “Ekonomik Boykot” çağrısı: 2 Nisan'da alım satım yapılmayacak

2 Nisan’da Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan alışveriş boykotu, son günlerde kamuoyunun gündeminde önemli bir yer tutuyor. Üniversite öğrencileri tarafından başlatılan boykot ekonomik gücü kullanarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki olarak düzenleniyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de bazı firmalara yönelik boykot çağrısı, bu eyleme ivme kazandırmış durumda.

Tüketimi minimuma indirerek veya tamamen durdurarak ekonomik bir baskı oluşturmayı amaçlayan boykot çağrısı marketlerden giyim mağazalarına kadar geniş bir yelpazede alışverişlerin durdurulmasını hedefliyor. Sosyal medyada #2NisanBoykotu, etiketiyle yapılan paylaşımlar, boykotun geniş kitlelere ulaştığını gösteriyor.

Boykotun ekonomik etkileri henüz net olarak öngörülemiyor ancak katılımcı sayısına bağlı olarak belirli sektörlerde geçici durgunluk yaratabileceği tahmin ediliyor.

Boykota yönelik görüşlerse muhtelif… Boykotun ekonomi üzerinden siyaset dünyasına güçlü bir mesaj vermek için etkili bir yöntem olduğunu düşünenler de var, eylemin ekonomik ve siyasi sonuçları konusunda endişelerini dile getirenler de…

Sosyal medyada “boykot çağrısı yapanlar” hakkında soruşturma

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran boykot çağrısının ardından 1 Nisan günü akşam saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, geleneksel ve sosyal medyada yer alan ekonomik boykot çağrılarına ilişkin olarak “Nefret ve Ayrımcılık” ile “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” suçlarından re’sen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamada merkez medyaya sert sözlerle yüklendi, boykot çağrısı yaptı. Gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu haberlerini ve eylemleri göstermeyen ve çarpıtan medyaya seslenen Özel’in bu çağrısı sonrası, CHP liderinin son açıklamasında “merkez medya” mikrofonları da görüldü.

Merkez medya için boykot çağrısı yapmıştı: Özgür Özel'in son konuşmasında 'mikrofon' ayrıntısı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Saraçhane’de yaptığı konuşmada ‘merkez medyaya’ sert eleştiriler yöneltti.

Özel, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından yaşanan protestoları sansürlenmesine tepki gösterdi. Özel, Saraçhane’de toplanan yüzbinlerce kişiyi haberleştirmeye medya organlarına boykot uyarısında bulundu. 

Özel şöyle konuştu:

“Buradan Merkez medyaya sesleniyorum. Bütün reklamları belli bir gelir seviyesinin, belli bir eğitim seviyesinin üzerinden alırsın. Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni yüzde 70 seni izler. Oraya çıkardığın iki yorumcuyla denge kurar gibi yaparsın. Bu soruşturmada bütün suçu bize yıkarsın. Daha hiçbir şey yokken gizliyken. Burada söylüyorum. Merkez medyaya, haber kanallarına. Bu haberleri görmeyin, yapmayın.

Pazartesi günü tüketimden gelen gücünü kullanmayan, sizi hedefe koymayan, buna sessiz kaldılar, görmediler diyen. Gezide penguen verip de ertesi gün nedamet getirenlere söylüyorum. Polisin 220.000 dediği gözün 500.000’i gördüğü dronun 1 milyon çektiği bir gece mitingini görmeyenlere söylüyorum. Sizi izleyen bize oy veren yüzde 70, sizi izleyenin yüzde 70’i. Tüketimden gelen gücünüzü diğer firmalarınızın ürünlerini tüketirsem, reklamlarınızı izletirsem namerdim.”

Gezi’de ‘penguen belgeseli’ izletip sokağı göstermeyen medya organları hatırlatan Özel, “Yurt dışından getirdiğin arabayı benim seçmene satacaksın. Sonra bu iğrençlikler olunca da karşı tarafa geçeceksin. Herkes tarafını bilecek. Ya tarafsız olun ya bundan sonra karşı tarafınızdayız” dedi.

Gündem olan “boykot” çağrısı ve sert eleştirilerinden sonra, Özel’in son açıklamasında “merkez medya” mikrofonları da görüldü.

Cumhuriyet, Haber ajansları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal medyada boykot çağrısına soruşturma! CHP boykot listesini güncelledi…
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin