Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Veryansın TV’nin kurucusu yazar Nihat Genç, Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törenin ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.
Yazdığı kitaplar ve makaleler ile Cumhuriyetçi, Atatürkçü çizgide varlığını sürdüren yazar/edebiyatçı Nihat GENÇ’in cenaze törenine başta ailesi olmak üzere, kurucusu olduğu Veryansın TV çalışma arkadaşları, Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi (CVP) yönetici ve üyeleri, çevreciler de dahil olmak üzere, çok sayıda vatandaş, sanatçı ve siyasetçi katıldı.
Cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP’li eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, sanatçı Kıraç ve Çelik de yer aldı.
Son sözü “Cumhuriyeti yaşatın” olan ünlü gazeteci Nihat Genç’in cenaze töreninde “Türkiye laiktir, laik kalacak”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı.
Dördüncü evre akciğer kanseri olan Genç, 3 Haziran’da entübe edilmiş ve iki gün önce yaşamını yitirmişti. Genç’in vefat haberi Veryansın TV Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay tarafından duyurulmuştu.