- Gazze Sağlık Bakanlığı, bölgede 24 saat içinde 174 Filistinlinin öldüğünü, 310 Filistinlinin de yaralandığını açıkladı.
- İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nın soykırım eylemlerini önlemek için adımlar atması yönünde talimat vermesine rağmen Gazze’deki bombalamalarını yoğunlaştırıyor .
- Mahkeme, merakla beklenen ara kararında, Güney Afrika’nın İsrail’e karşı açtığı SOYKIRIM davasında da karar verme yetkisine sahip olduğunu söyledi ancak derhal ateşkes çağrısında bulunmadı.
- Güney Gazze’de sağlık tesislerine yönelik saldırılar devam ederken, Han Yunus’taki Nasser Hastanesi tamamen güç kaybediyor; Refah’ta bir eve düzenlenen saldırıda üç kişi öldürüldü.
- İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda en az 26 bin 257 kişi öldü, 64 bin 797 kişi yaralandı. İsrail’de 7 Ekim Hamas saldırılarında ölenlerin sayısı 1.139 oldu.
El Cezire
Yorumlar kapalı.