Belçika’da çiftçiler, artan maliyetler, AB’nin çevre politikaları, ucuz ithal ürünlerin ülkeye girişi ve yeteri kadar teşvik alamamaktan şikayetçi.
Belçika’nın başkenti Brüksel’de hükümetin tarım politikalarını protesto eden çiftçiler, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi öncesinde traktörleriyle AB kurumlarının olduğu kent merkezinde yolları kapatarak trafiği felce uğrattı.
Çiftçilerin lastik yakarak sürdürdüğü eylem sırasında bir grup, Avrupa Parlamentosu binasının kapısını yumurta yağmuruna tuttu.
Çiftçiler beraberlerinde getirdikleri samanları burada yakarken, polisle eylemciler arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Belçika’da çiftçiler, artan maliyetler, AB’nin çevre politikaları, ucuz ithal ürünlerin ülkeye girişi ve yeteri kadar teşvik alamamaktan şikayetçi.
Belçika polisi, yaklaşık bin traktörün girişiyle AB kurumlarının olduğu bölgede trafiğin tamamen durduğunu bildirdi.
AB’deki çiftçilerin sorunları, bugün başlayacak Brüksel zirvesinin resmi gündeminde olmasına rağmen, liderlerin özellikle AB Komisyonu temsilcileriyle yapacakları görüşmelerde konuyu gündeme getirmeleri ve çiftçilerini rahatlatacak önlemler için baskı yapması bekleniyor.

Belçika dışında AB’nin diğer ülkeleri Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz’de de çiftçiler merkezi hükümet ve AB’nin kendilerine daha fazla destek vermesi için eylemlerini sürdürüyor.
AB’nin serbest ticaret anlaşmalarındaki tarım ürünü ithalatı, karmaşık piyasa düzenlemeleri, sübvansiyon dağıtımındaki adaletsizlik, sürdürülebilir tarıma geçişteki hatalardan kaynaklı sorunlar yaşadıklarını ifade eden çiftçiler, artan maliyetler karşısında tarımsal ürünlere daha yüksek fiyat ödenmesini talep ediyor. ( Euronews)
Öfkeli çiftçiler Belçika’da AB liderleri zirvesi sırasında traktör protestoları düzenledi
Avrupa Birliği liderleri Perşembe günü önemli bir zirve için Brüksel’de toplanırken, yüzlerce öfkeli çiftçi Belçika’nın başkentinde artan maliyetlere ve yüksek vergilere karşı traktör protestoları düzenledi.
Traktör kullanan yüzlerce öfkeli çiftçi Brüksel’e girerek, yüksek vergilere ve artan maliyetlere karşı Avrupa Parlamentosu önünde protesto gösterisi düzenledi. Ajitasyon, Ukrayna’ya daha fazla mali yardım sağlanmasına karşı çıkan çıkmazı sona erdirmek için Perşembe günü Belçika’nın başkentinde yapılan önemli bir zirvenin ortasında geldi.
Traktör konvoyları günün erken saatlerinde Belçika’nın başkentine girmeye başladı.

(Indian Today)
Manşet foto: India Today
Yorumlar kapalı.