1. Haberler
  2. Öne Çıkan
  3. AYM, Can Atalay için “hak ihlali” dedi

AYM, Can Atalay için “hak ihlali” dedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Örnek Resim

Anayasa Mahkemesi (AYM), cezaevinde tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın “seçilme hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine hükmetti. Karar 4’e karşı 9 oyla alındı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP Meclis Grup Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, “Gerekçeli kararı gördükten sonra bir açıklama yapmak gerek. Anayasa Mahkemesi’nin bir hak ihlali kararı varsa, gerekçeli kararı bir okumamız lazım. Gerekçeli karar doğrultusunda elbette ki işlem yapılır” dedi.

AYM’nin kararı Can Atalay’ın tahliyesinin de önünü açabilir. Atalay’ın avukatlarının önümüzdeki günlerde tahliye için başvuruda bulunması bekleniyor.

Kararı değerlendiren Can Atalay’ın avukatı Akçay Taşçı, “AYM beklediğimiz üzere Can Atalay hakkında seçme ve seçilme hakkı ile özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Bu kararla Can Atalay’ın derhal tahliye edilmesi eksik kalan yeminini ederek Hatay halkının vekilliğine başlaması gerekiyor. Bütün yargı makamlarını bu kararın gereğini yerine getirmeye ve başka bir hukuk garabetine sebep olmamaya davet ediyoruz” dedi.

Halk TV’ye konuşan Atalay’ın annesi Şükran Atalay, “Türkiye’de adaletin terazisi tartmaya çalışıyor, hala hakimler var demek ki… Kimse umudunu kaybetmesin, iyi insanlar var” yorumunda bulundu.

TİP kararın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Can Atalay’ın derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AYM, Can Atalay için “hak ihlali” dedi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sonsöz Gazetesi | İlkeli Gazeteciliğin Yerel Öncüsü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin