1. Haberler
  2. KÖŞE YAZISI
  3. PKK TÖRENi İSTİFA GETİRDİ!

PKK TÖRENi İSTİFA GETİRDİ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Örnek Resim

TÖRENE İZİN VERMEYEN VALİ, İDDİALARA GÖRE ANKARA’DAN GELEN TELEFON NEDENİYLE MERKEZE ALINMA TALEBİYLE AZLİNİ İSTEDİ!

Kırıkkale Manşet Haber’e göre olay şöyle gelişti;

Kırıkkale Valisiyken, Tunceli Valiliğine atanan ve burada Belediye Başkanının terör suçundan tutuklanması üzerine aynı zamanda Belediye Başkanlığıyla görevlendirilen Bülent Tekbıyıkoğlu Tunceli’de yaşanan terörist Ali Haydar Kaytan ve Rıza Altın için yapılan anma törenleri sonrası dayanamayıp İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya “Beni Merkeze Alın” diyerek yazı yazdı.

17 Mayıs’ta bölücü terör örgütü KCK/PKK’nın sözde kurucularından Ali Haydar Kaytan ve Rıza Altın için Tunceli’de anma programı yapılmak istendi.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, PKK/KCK terör örgütü kurucuları için yapılacak olan anma programına “terör örgütü propagandası yapılacağı gerekçesiyle” izin vermek istemedi. İç İşleri Bakanlığıyla temasa geçen Tekbıyıkoğlu, bakanlıktan yetkinin Valide olduğu cevabını aldı. Bunun üzerine Veli Tekbıyıkoğlu etkinliğe izin vermeme kararı aldı.

Alican Uludoğan’ın özel haberine göre bu kararın ardından son dakikada Ankara’dan bir telefon geldi ve Tkbıyıkoğlu’na “Yalnızca anma olacak, slogan atılmayacak” denilerek etkinliğe izin verilmesi istenildi.

DEM Parti milletvekillerinin de katıldığı bu anma etkinliğinde terörist başı, bebek katili Abdullah Öcalan ve terör örgütü lehine sloganlar atıldı. Anma programı adeta PKK’nın gövde gösterisine döndü. Emniyet personelleri herhangi bir müdahalede bulunmadı ancak durum İç İşleri Bakanlığına rapor edildi.

NOW haberin elde ettiği bilgiye göre Tekbıyıkoğlu yaşananlar için “Kabul edilemez” diyerek tepki gösterdi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında duygularına hâkim olamayan ve törende gözyaşı döken Bülent Tekbıyıkoğlu iddiaya göre aynı gün Bakan Yerlikaya’ya bir mektup göndererek görevden azlini istedi.

Başarılı bürokrat Tekbıyıkoğlu, Bakan Yerlikaya’ya beni merkeze alın çağrısında bulundu.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nu onurlu duruşundan dolayı tebrik ediyorum..

İşte bize böyle Valiler gerek..

PKK GÖSTERİSİNE İZİN VERMEYEN LAKİN İDDİALARA GÖRE ANKARA’DAN GELEN TELEFON EMRİVAKİSİ NEDENİYLE GÖREVDEN AZLİNİ İSTEYEN TUNCELİ VALİSİ BÜLENT TEKBIYIKOĞLU BİRAZ ÖNCE MERKEZE ÇEKİLDİ!

ŞİMDİ SORUYORUM SAYIN VALİMİZE;

SİZ ANKARA’DAN KİM ARADI VE TALİMAT TAM OLARAK NE İDİ?

Dr. Vecdet Öz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PKK TÖRENi İSTİFA GETİRDİ!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin