CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen emekli buluşmasına katıldı. Yaşanan ekonomik krizin en mağdur ettiği kitlelerden emekliler, CHP liderine yaşadıkları zorlukları aktardı.
Emeklilerin yaşadığı sıkıntıları dinleyen CHP Genel Başkan Özgür Özel, “Tayyip Erdoğan, emekliler bundan sonra susmayacak. Ya hakkımızı verirsin, ya emekliler hakkını almasını bilir. Hep beraber hakkımızı alana kadar birlikte mücadele edeceğiz” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a emekliye zammı ertelememeye çağırarak, “Gel, zammı şimdi yapalım. 120 milletvekili teklif edince oluyor. Bana işareti versin, hemen 120 imzayı veririm” dedi.
Erdoğan, bu yılın başında emekli maaşını 10 bin TL olarak açıklamıştı.
Asgari ücret 17.002 TL’ iken 16.000 TL’lik açlık sınırı ve yoksulluk sınırı 52.000 TL’ olurken, en düşük emekli aylığı olan 10.000 TL tüm bu rakamların çok gerisinde kaldı.
Bu koşullarda muhalefet, iktidarı 7.000 TL’lik seyyanen zam yapması için zorluyor.
Erdoğan, 10.000 TL emekli maaşının yeterli olmadığını ancak zam için yeterli bütçe olmadığını ifade etti.
Erdoğan, “Sabit gelirli insanlarımızın refah kaybıyla sınanıyoruz” diyerek yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon düştükçe, ekonomideki olumlu tablonun getirilerini emekliye yansıtacaklarını söylemişti.
Sarayın aylık gideri, 145 bin 480 emeklinin maaşına eşdeğer
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın Şubat ayı harcaması geçen yıla göre % 209 arttı. Ancak emekliye benzer oranda yansıyan zam olmadı.
Yorumlar kapalı.