Özgür ÖZEL, Ankara’da sağanak yağmurda Meclis’e yürüyor! KILIÇDAROĞLU’NUN BAŞVURUSU! POLİS TEBLİGATI! CHP GENEL MERKEZİ’NE BİBER GAZI!

Black Minimalist Spooky Youtube Thumbnail

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezine polis müdahalesinin ardından kameraların karşısına geçerek “Geri gelmek üzere çıkıyorum” ifadelerini kullandı ve beraberindeki partililerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) doğru yürüyüşe başladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti liderliğine gelmesiyle sonuçlanan ve 2023 yılında düzenlenen CHP 38’inci Olağan Kurultayı ile 21’inci Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davada, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36’ncı Hukuk Dairesi, her iki kurultay hakkında da “mutlak butlan” kararı vermişti.

2023’ün sonlarında yapılan olağan parti kongresinde delegelerin mevcut genel başkan Özgür Özel lehine oy kullanmaları için “para aldıkları” iddiaları üzerine dava açılmıştı.

Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel cuma günü telefonda görüştü.

Kılıçdaroğlu’nun yeni basın danışmanı Atakan Sönmez, görüşmede Kılıçdaroğlu’nun, “en uygun zamanda partiyi kurultaya götürme” niyetini Özel’e ilettiğini aktarmıştı.

Pazar günü ise gergin başladı. Sabah saatlerinde içlerinde birkaç CHP milletvekilinin de olduğu bir grup Kılıçdaroğlu destekçisi partinin genel merkezine yürüdü.

CHP’nin Söğütözü’ndeki genel merkezine çok sayıda polis geldi ve biber gazıyla binanın içine girdi.

CHP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu da partisine polis müdahalesinin ardından bir açıklamada bulundu: “Darbecilere ve işbirlikçilerine inat, mücadeleyi topyekün başlatmak zorundayız”

Exit mobile version