Özgür Özel, 3. kez genel başkan seçilerek güven tazeledi

G1X0mlQXoAELPoH

CHP’nin 22. Olağanüstü Kurultayı’nda Özgür Özel 3. kez genel başkan seçildi. Özel yönetimi, 24 Ekim’de görülecek olan 38. Olağanüstü kurultay davasını konusuz bırakarak düşürme hamlesi yaptı. 38. Olağan Kurultay’da seçilen Genel Başkan Özgür ve yönetimi, önce delegenin “güvensizlik” oyuyla düşürüldü, ardından yeniden aynı göreve seçildiler.

CHP’nin 22. Olağanüstü Kurultayı, delegelerin çağrısı üzerine “Kayyuma ve Darbeye Hayır” sloganıyla Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde toplandı. Kurultayda, mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırılan 196 İstanbul üst kurul delegesi, 38. Olağan Kurultay’da Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu’na seçilerek, “doğal delege” sıfatını kazanan milletvekili olmayan delegeler ile davada herhangi bir şekilde adı geçen, hakkında soruşturma açılan delegeler oy kullanmadı.

Özgür Özel’in tek aday oldu

Kayıtlı 1127 delegeden, 917’si oy kullandı. Genel Başkan Özgür Özel, geçerli 835 oyun tamamını alarak yeniden genel başkan seçildi. Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimi de delegelerin oylarıyla “blok liste”yle yapıldı ve karşı liste de çıkmadı.

Yeniden genel başkan seçilen Özgür Özel, X hesabından şu açıklamayı yaptı:

Değerli yol arkadaşlarım, örgütümüzün vefakâr ve cefakâr neferleri; Bugün gerçekleştirdiğimiz 22. Olağanüstü Kurultayımızda tüm saldırılara karşı iradesini bir kez daha ortaya koyan örgütümüze, delegelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu teveccüh, demokrasiye, adalete, eşit yurttaşlığa, millet merkezli siyasete duyulan inancın tescilidir. Kurultayımız, zaman ayarlı davalarla partimizi dizayn etme girişimlerine karşı, “sandığın ve millet iradesinin üstünde hiçbir güç yoktur” diyenlerin buluştuğu büyük bir dayanışma fotoğrafı olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi saldırılar karşısında bir bütündür, ayaktadır. Bugün verdiğiniz güç, yarın kurulacak adaletli ve demokratik düzenin emanetidir. Safları sıklaştıracağız! Hep birlikte; korkmadan, vazgeçmeden, yorulmadan çalışacağız. Birbirimize ve milletimize sahip çıkacağız. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmak, Cumhuriyet’e sahip çıkmaktır!

Exit mobile version