İsrail, BM ateşkes kararına rağmen Refah’a bombalıyor! Gazze’de sivil hedefler vuruluyor…

AP24054564785757-1708765193

BM Güvenlik Konseyi’nin Ramazan ayında Gazze’de derhal ateşkes çağrısında bulunan kararına rağmen saldırılar devam ediyor ve sahadaki durum vahim olmaya devam ediyor.

Hamas, İsrail’in “Güvenlik Konseyi’nde bile siyasi örtüsünü ve korumasını kaybettiğini” ve “ABD’nin kendi iradesini uluslararası topluma empoze edemediğini” söylüyor.

İsrail ordusu, Hamas komutanı Mervan İsa’yı bu ayın başlarında düzenlenen bir hava saldırısında öldürdüğünü iddia etti. Hamas’ın politbüro yetkilisi, ölüme dair hiçbir kanıt bulunmadığını söylüyor ve “düşmanı” “psikolojik savaş”la suçluyor.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 32.414 Filistinli öldürüldü ve 74.787 kişi yaralandı. İsrail’de Hamas’ın 7 Ekim saldırısında revize edilen ölü sayısı 1.139‘da bulunuyor ve düzinelercesi hâlâ esir tutuluyor.

El Cezire

Exit mobile version