DEM Partili Hakkari Yüksekova Belediyesi, 1964 yılında Kıbrıs’a yapılan hava operasyonunda şehit düşen Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in adını caddeden kaldırdı.

DEM Partili belediye, caddeye geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in adını verdi.
Yüksekova Belediyesi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısı 10 Mayıs’ta yapıldı. Toplantıda belediyenin gündem maddeleri görüşüldü.
Belediyeden yapılan açıklamada, “Belediyemizin Mayıs Ayı Meclis Toplantısında Sırrı Süreyya Önder anıldı ve isminin kent merkezinde yaşatılması kararı alındı. Belediyemizin Mayıs ayı Meclis toplantısı, Belediye Eş Başkanları Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri başkanlığında Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya belediye meclis üyeleri katıldı” ifadeleri yer aldı.

Toplantı, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sayın Sırrı Süreyya Önder’in anısıyla başladı. Salonda Sayın Önder’in bir fotoğrafı önüne yerleştirilen karanfillerle anma düzenlendi. Önder’in mücadeleci kimliğine ve siyasete kattığı değerlere vurgu yapıldı.
Daha sonra Toplantıda belediyenin gündem maddeleri görüşüldü. Sosyal belediyecilik çalışmaları, ilçedeki altyapı projeleri ve kültürel etkinlikler ele alındıktan sonra, ilçenin Cengiz Topel Caddesi’ne de Sırrı Süreyya Önder ismi verildi. Eş Başkanlar Kırmızıgül ve Diri, toplantının sonunda yaptıkları ortak açıklamada, “Sırrı Süreyya Önder, halkların kardeşliğini savunan, barış dilini siyasete taşıyan önemli bir isimdir. Onu saygı ve özlemle anıyoruz” ifadelerini kullandılar.