KILIÇDAROĞLU, “Bay Kemal’in Tahtası” isimli videoda Türk Gemi İnşa Sanayisi’ne Vurgu Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Örnek Resim
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bay Kemal’in Tahtası video serisinin 5’incisini yayınladı.

14 Mayıs seçimlerine yaklaşırken Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 5. videoyu sosyal medya hesaplarından “Çok hazırız sevgili halkım! Yaşama sevincinizi o kadar hızlı geri döndüreceğiz ki, inanamayacaksınız” notuyla paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklaması:

“Sevgili halkım, zenginleşmemizin şartlarından biri, Türkiye’yi bir üretim ve ticaret üssü haline getirmek. Biliyorsunuz Çin’in geliştirdiği Yeni İpek Yolu Projesi’nde Türkiye önemli bir jeopolitik avantaja sahip.

Vatandaşımızın zenginleşmesi, Anadolu’nun kalkınması, depremden etkilenen şehirlerimizin yeniden cıvıl cıvıl haline gelmesi için üretim şart, ticaret şart, dünya ile rekabet etmemiz şart. Bu nedenle İskenderun’da yeni bir gemi sanayi, özel ekonomi bölgesi kuracağız.

Dünya ticaretinin yüzde 80’ini denizcilik sektörü taşıyor. Dünyada ticaret hacmi her geçen gün büyüyor. Türk armatörleri ise büyük taşıma kapasiteli gemi siparişlerinin ancak yüzde 15’ini tersanelerimizde inşa edebiliyorlar. Çünkü büyük tonajlı gemi siparişlerini karşılayabilecek tersanelerimiz yok.

İşte bu yüzden Türk Gemi İnşa Sanayisi’ni geliştirmemiz ve dünya pazarlarında söz sahibi olmasını sağlamamız gerek. 200 bin detveyt ton büyüklükteki gemilerin motorundan gövdesine kadar bütün parçalarını Türkiye’de üreteceğiz.

Akdeniz bölgesinde konumlanacak tersane, sadece yüksek kapasiteli gemilerin üretimiyle görevli olacak. Bu tersane Türkiye içinde üretim yapan çok sayıda tersaneyle orantısız rekabet yaratmaması için belirlenen büyüklüğün altında gemilerin üretimini kabul etmeyecek. Türk Gemi İnşa Sektörü’nün yüzyıllara dayanan mesleki bilgi mirası ve becerisini yenilikçi teknolojisiyle birleştireceğiz.

Rekabetçi ve yüksek kaliteye sahip gemiler inşa edeceğiz. Türkiye’yi adım adım dünyanın lojistik ticaret üssüne dönüştüreceğiz. Akdeniz’de öncü olacağız. Jeopolitik konumumuzu lehimize kullanarak büyüyeceğiz. Sevgili halkım, Türkiye bunu hak ediyor, başaracağız. Sana söz…”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KILIÇDAROĞLU, “Bay Kemal’in Tahtası” isimli videoda Türk Gemi İnşa Sanayisi’ne Vurgu Yaptı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sonsöz Gazetesi | İlkeli Gazeteciliğin Yerel Öncüsü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin